Treenit

Mitä tarvitset mukaan?

 • Juoksukengät
 • Säänmukaiset hengittävät vaatteet
 • Juomapullon (halutessasi)

Polkujuoksu on mahdollista ympäri vuoden ja vuodenajat tuovat siihen aina uuden mausteensa. 

Polkujuoksuun riittää alkuun säänmukainen varustus, joka hengittää ja jossa on mukava liikkua. Tärkeää on myös hyvät juoksuun tarkoitetut kengät. Alkuun normaalit lenkkarit ovat riittävät, mutta säiden muuttuessa vuodenaikojen mukaan, kenkien pito on tärkeässä roolissa.

Trail Blazersin treenit jatkuvat läpi talven. Talvella ja liukkaammilla keleillä varusteena olisi hyvä olla pitävät maastojuoksukengät tai nastalenkkarit.


Talvitreenien pukeutuminen

Talven treeneissä sään mukainen pukeutuminen korostuu ja voi olla haastavaa olosuhteiden ja lämpötilojen muuttuessa.

 • Tärkeintä on hyvät sukat, jotka lämmittävät, mutta eivät kastuessaankaan muutu aivan kylmiksi. Lasketteluun tai hiihtoon tarkoitetut sukat sopivat hyvin. 
 • Aluskerraston tulisi olla tekninen, jotta treeneissä ei tule kylmä. Kerrospukeutuminen on talvella kaiken a ja o. Alle kannattaa pukea tekninen kerrasto ja kovalla pakkasella väliin ohut fleece tai vastaava välikerraston paita ja päälle kevyt, mutta hengittävä juoksutakki ja kevyet mukavat ulkohousut. Merinovilla on erinomainen materiaali talven teknisissä kerrastoissa.
 • Kaulassa on hyvä olla buffi tms. ja päässä kevyt pipo, joka ei ole liian hiostava. 
 • Sormet paleltuvat helposti jos hanskat kastuvat. Lapaset pitävät lämmön paremmin kuin ohuet hanskat. Myös ohuet alussormikkaat toimivat lapasten sisällä. Rukkasissa voi tulla kuuma.


Talven treeneissä tärkeintä olisi, ettei päällä ole liikaa vaatetta, sillä jos alkuun tulee kova hiki joka sitten jäähtyy, kylmyys iskee helposti. Mukaan treeneihin voi ottaa vaikka ohuen kevytuntuvatakin, joka ei paina paljon ja mahtuu ohjaajien reppuihin. Sen voi vetää päälle jos jossain vaiheessa treenejä joudutaan odottelemaan tai hidastamaan vauhtia.

Talvijuoksussa pito on tärkeää polkujen ja teiden ollessa välillä hyvinkin liukkaat. Nastalenkkareiden hankkiminen ei ole pakollista. Kaupoissa myydään irtonastoja/liukuesteitä, jotka sujautetaan kengän päälle. Näitä löytyy sekä isommista marketeista että urheilukaupoista, eivätkä ne maksa paljon.

Treenin jälkeen on tärkeää saada heti päälle kuivaa ja lämmintä. Lämmin mehu myös auttaa lämpenemiseen pian treenin jälkeen.Treenien rakenne

Trail Blazersin treeneissä on joka kuukausi oma teemansa. Teeman löydät treenikalenterista.

 • Alkulämmittelyt ja koordinaatiot: Treenikerta alkaa aikuisten kanssa pidetyllä yhteisellä alkulämmittelyllä ja koordinaatioharjoituksella.
 • Ohjattu lenkki: Alkulämmittelyn jälkeen lapset lähtevät omalle ohjatulle lenkilleen, joka voi teemasta riippuen olla yksi kierros useampaan kertaan, mäki tai pidempi yhtenäinen lenkki. Pyrimme järjestämään eri ikäisille lapsille/nuorille oman vauhtiryhmän. 
 • Aikuisten lenkki: Aikuiset voivat treenien aikaan käydä keskenään/itsekseen lenkillä. 
 • Loppuverryttely: Juoksuosuuden jälkeen teemme tasapainoharjoitteita ja venyttelyä tai yhteisen loppuleikin.

Treeneissä juostaan ja harjoitellaan aina ilon kautta ja seikkailullisuus ja leikillisyys mielessä pitäen.Tule mukaan treeneihin!