Keitä me olemme?


Olemme Espoolainen lasten ja nuorten polkujuoksuseura. Tavoitteenamme on edistää lasten ja nuorten iloa liikkua luonnossa ja auttaa heitä löytämään lähimetsän polut ja luonnon tarjoamat liikuntamahdollisuudet. Luonnossa liikkuminen lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kehittää monipuolisesti erilaisia fyysisiä ominaisuuksia. Polkujuoksu on myös hyvä tapa syventää lasten ja nuorten luontoyhteyttä ja opettaa arvostamaan luontoa. Polkujuoksu vaatii tasapainoa, monipuolista kehon hallintaa ja on vaihtelevan ja pehmeän alustansa vuoksi loistava liikuntamuoto kasvaville lapsille ja nuorille.

Haluamme tarjota matalan kynnyksen mahdollisuuden harrastaa polkujuoksua itselle sopivina aikoina ilman pitkää sitoutumista, jolloin polkujuoksun voi helposti valita myös oheislajiksi jonkun muun päälajin kylkeen. Polkujuoksun aloittamiseen riittää hyvät juoksujalkineet, joten myöskään varusteisiin ei kulu paljon rahaa.

Polkujuoksu voi olla koko perheen yhteinen harrastus. Vanhemmat voivat osallistua alkulämmittelyyn sekä koordinaatoihin ja tämän jälkeen suunnata omalle lenkilleen.

Paula Havu

Olen luokanopettaja ja aktiivinen polkujuoksun ja suunnistuksen harrastaja. Olen juossut lukioajoista saakka sekä asfaltilla että poluilla. Polkujuoksun aktiivisemman harrastamisen ja siinä kilpailemisen aloitin noin 6 vuotta sitten. Viime aikoina matkat ovat pidentyneet ja vuoret ovat vetäneet puoleensa. Itseäni metsässä ja luonnossa liikkumisessa kiehtoo seikkailullisuus ja mahdollisuus päästä näkemään ja kokemaan erilaisia polkuja. Polkujuoksun kautta olen myös tutustunut upeaan yhteisöön, joka ottaa kaikenikäiset ja tasoiset juoksijat mukaan.


Anna-Stiina Erkkilä

Olen aktiivisesti kilpaileva polku- ja vuorijuoksija. Ammatiltani olen sairaanhoitaja. Opiskelen tällä hetkellä Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoa Kisakalliossa. Juoksin vuosia omaksi ilokseni vailla tavoitteita maanteillä, mutta kun 2018 kokeilin ensimmäistä kertaa polkujuoksua tunsin tulleeni kotiin. Ihastun polkujuoksuun yhä uudelleen. Polkujuoksussa kiehtoo erityisesti monipuolisuus, luonnon läheisyys sekä mahdollisuus haastaa itseään monipuolisesti vaihtelevissa maastoissa. Poluilla liikkuminen on itselleni tärkeä, kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeva liikkumisen muoto. Toivoisin että voisimme toiminnallamme innostaa lajin pariin jo varhain lapsia ja nuoria sekä edesauttaa niin monipuolista liikkumista kuin hyvän luontoyhteyden syntymistä.


Jasmina Nikula

Olen aktiivinen polkujuoksun harrastaja ja innokas luonnossa liikkuja. Ammatiltani toimin tehosairaanhoitajana. Polkujuoksussa viehättää erityisesti erilaisiin maastoihin tutustuminen sekä itseni haastaminen. Kilpailullisten tavoitteiden lisäksi seikkailut ja retket motivoivat harjoittelemiseen. Liikuntamäärät ja matkat ovat kasvaneet maratoneilta ultrille.

Polkujuoksun kautta olen myös saanut tutustua upeisiin ihmisiin ja yhteisön sisällä on upea henki - kaikki otetaan mukaan. Seuran kautta saamme ottaa mukaan uuden sukupolven upean lajin pariin. Aikaisemmin olen ohjannut polkujuoksutreenejä aikuisille, nyt on upeaa nähdä lasten ja nuorten into luonnossa treenaamiseen.