Syksyn kuulumisia

24.10.2022

Polkuketteryyttä ja erilaisia mäkiä

Trailblazersien syksy on alkanut mukavasti polkuketteryyttä hioen ja erilaisiin mäkitreeneihin tutustuen kauniilla syksyisillä poluilla. Syksy on mahtavaa aikaa metsässä liikkumiseen ja ympäristön tutkailuun. Lisäksi lämpötilat ovat olleet juuri sopivia juoksuun ja treeneissä meitä on hellinyt usein kaunis laskeva ilta-aurinko.


Näitä ilta-auringon säteitä on mukava tallentaa muistiin talven varalle.
Näitä ilta-auringon säteitä on mukava tallentaa muistiin talven varalle.

Polkuketteryyttä treenasimme ensin polkuja simuloiden helpommassa maastossa esteiden avulla, jonka jälkeen siirryimme teknisille poluille sopivaa askelfrekvenssiä ja juoksutyyliä testaamaan. Yhä liukkaammat polut ja viilenevät kelit ovat vaatineet varustukselta hieman enemmän. Polkujuoksuun sopivat kengät ovat turvallisuutta lisäävä tekijä myös lasten polkujuoksussa. Toivottavasti tulevaisuudessa yhä useampi brändi tuottaisi polkukenkiä myös lasten tarpeisiin.

Polkuketteryysteeman jälkeen olemme hiljalleen siirtyneet mäkien pariin muutaman edellisen viikon aikana. Leppävaarassa harjoittelimme oikein teknistä ja jyrkkää mäkeä. Malminkartanossa teemana oli juostavampi mäki, jossa harjoittelimme mäkispurttien lisäksi omien voimien kuulostelua ja jakamista niin että treenin loppua kohden voimia olisi vielä tallella viimeisiin nousuihin. Lapset ovat olleet todella innokkaita mäkikiitäjiä sekä ylös- että alaspäin! Iltojen yhä varhain pimentyessä loppusyksyn teemana mäkien jälkeen on pimeäjuoksu. Saimme lahjoituksena OAC sportilta otsalamppuja, joten pystymme tarjoamaan tarvittaessa lainalampun treenien ajaksi.


Yhdessä treenaten kohti syksyä ja talvea.
Yhdessä treenaten kohti syksyä ja talvea.
Leppävaaran urheilupuistossa 6.10.22
Leppävaaran urheilupuistossa 6.10.22


Treenipaikkojen vaihtelu tutustuttaa erilaisiin maastoihin

Ajatuksenamme on ollut joka toinen viikko pitää treenit vakioidusti Leppävaarassa sen keskeisen sijainnin vuoksi. Leppävaaran treeneihin olemmekin saaneet aina mukavasti ilmoittautuneita mukaan. Joka toinen viikko olemme puolestaan pitäneet treenit vaihtelevissa paikoissa.

Tutustuimme syyskuussa muun muassa Kalajärven polkuverkostoon kun kävimme juoksemassa Trämanskärrin luontopolulla yhdessä lasten ja aikuisten kanssa. Vaihtelemalla paikkaa olemme halunneet levittää tietoisuutta lasten polkujuoksusta laajemmin Espooseen ja mahdollistaa eri alueiden asukkaiden tutustumisen toimintaamme. Vakiokävijöille se on tarjonnut myös mahdollisuuden tutustua erilaisiin polkuihin ympäri Espoota ja Helsinkiä. Muita treenipaikkoja ovat olleet Granin mäki, Puolarmaarin polut ja Malminkartanon mäki, joista jälkimmäinen toimikin oivana mäkitreenipaikkana myös lapsille tarjoten hyvin monenlaisia vaihtoehtoja ja nousukulmia juostavaksi.


Kauniaisten mäessä 29.9.22
Kauniaisten mäessä 29.9.22


Osallistujien toiveista kokeilemme nyt myös treenien siirtämistä keskiviikolle (26.10 ja 23.11). Näin pyrimme tarjoamaan polkutreenimahdollisuuden niille, joilla torstaina on muuta ohjelmaa. Lisäksi järjestämme 8.11. poikkeuksellisesti treenit tiistaina klo 18:00 Paloheinässä samaan aikaan Samba Trail Running Clubin aikuisten treenien aikana. Tuolloin aikuiset pääsevät Samban yhteislenkille ja lapset pääsevät treenaamaan meidän kanssa. Muistakaa seurata treenien ajankohtia kalenterista.

Syksyllä olemme olleet mukana liikuttamassa lapsia myös Nuuksio Classic minimaratonilla sekä Helsinki City Traililla. On ollut mahtavaa päästä jakamaan lasten into ja ilo polkujuoksutapahtumissa. Toivottavasti lasten matkat ja sarjat lisääntyvät polkujuoksutapahtumissa.


Alkulämmittelyä Helsinki City Traililin minimaratonille
Alkulämmittelyä Helsinki City Traililin minimaratonille
Kaikki lapset palkittiin maaliin tultua!
Kaikki lapset palkittiin maaliin tultua!