Suomen ensimmäinen lapsille ja nuorille suunnattu polkujuoksuseura Trail Blazers polkaisi toimintansa käyntiin Leppävaaran poluilla

05.05.2022
Loppuun jaettiin treenin kokemuksia ja fiiliksiä ja höpöteltiin venyttelyiden yhteydessä. Sään muuttumista aurinkoiseksi tuskin huomattiin, vaikka alun sateet hiukan alkuun jännittivätkin.

Tästä on hyvä polkaista käyntiin uuden seuran toiminta. Toivottavasti seuraaviin treeneihin saadaan mukaan paljon innokkaita polkujuoksijan alkuja! Aurinko on ainakin lupautunut paikalle ekoihin virallisiin treeneihin.

Kannattaa ottaa seurantaan Trail Blazersin Instagram, jossa tiedotetaan tulevista treeneistä ja toiminnasta. Kysymyksiä voi esittää myös sähköpostitse.


Jännitystä ja odotusta oli ilmassa taivaalta putoilevien sadepisaroiden lisäksi kun Trail Blazers oli aloittamassa ensimmäisiä tutusmistreenejään.

Koko viikon keväinen aurinkoinen sää väistyi juuri tälle päivälle ja ohjaajat jännittivät säikäyttääkö kylmä ja sateinen sää uudet innokkaat lajin harrastajat pois, vaikka lajin luonteeseen kuuluukin metsästä ja luonnosta nauttiminen säässä kuin säässä.

Juuri ennen treenien alkamista paikalle kuitenkin saapui useampi perhe ja innokkaita polkujuoksun aloittelijoita.

Tutustumisen jälkeen lapset pääsivät kirmaamaan metsään etsimään sinne piilotettuja lintuja ja liikuntatehtäviä. Tällä välin ohjaajat kertoivat vanhemmille enemmän seuran toimintaperiaatteessa ja tulevaisuuden visioista.

Lintujen löydyttyä aloitettiin aikuisten ja lasten yhteinen alkulämmittely kallioilla ja poluilla. Leikkeihin kuului juoksentelua vaihtelevassa maastossa ja tasapainoilua. Kuten aina ennen juoksulenkkiä, alkulämmittelyn jälkeen on hyvä herätellä kehoa ja lihaksia vastaanottamaan itse juoksutreeni, koordinaatioiden ja erilaisten kehoa herättelevien spurttien muodossa. Leppävaaran lenkkimaastot antoivat tällekin hyvät puitteet ennen poluille siirtymistä.

Kun vihdoin päästiin poluille lapset ampaisivat ohjaajan perään ja juurien ja kivien väistely sujui kuin luonnostaan innokkailla polkujuoksijoiden aluilla. Juttu luisti sekä aikuisilla ja lapsilla ja kokemuksia poluilta ja metsistä jaettiin puolin ja toisin. Yhteislenkin jälkeen virtaa riitti vielä ylä- ja alamäki rullailuihin, joissa aikuiset jäivät aivan kakkoseksi. Lasten alamäkijuoksu oli upeaa katseltavaa.